Italian pääministeri Giuseppe Conte on keksinyt, että nyt on aika ottaa käyttöön Euroopan vakausmekanismi pandemian taloudellisten vaikutusten lieventämiseen Euroopassa. Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire komppaa Contea.

Vakausmekanismiin on tähän mennessä maksettu sen perustamisesta (v. 2012) alkaen 80 miljardia euroa 500 miljardin euron tavoitepotista. Puuttuvat 420 miljardia pitäisi nyt äkkiä haalia kasaan, jotta eurojärjestelmä ei romuttuisi ja kansallismieliset pääsisi nousemaan valtaan vastustamaan erinäisiä EU-projekteja.

Huolensa kullakin, eikä kansallismielisten valtaannousua kyllä estetä, varsinkaan millään vippaskonsteilla. Päinvastoin Conten kaltaiset ”huippumatemaatikot” kavereineen jäävät ensimmäisten joukossa rannalle soittelemaan.

Italian pääministerin Giuseppe Conten ”loistoidea”, että hankke onnistuisi on, että kaikki jäsenvaltiot nyt kipittäisivät äkkiä ottamaan miljarditolkulla velkaa vakausmekanismin rahoittamiseksi ja, että sieltä sitten rahat jaettaisiin yhteisesti takaisin kaikille jäsenvaltiolle pandemian aiheuttaman talouden tuhojen torjuntaan.

Jäsenvaltiot joutuvat jo muutenkin ottamaan lisää velkaa kriisistä selviämiseksi. Minkä ihmeen takia sitä velkarahaa tarvitsisi erikseen kierrättää Euroopan vakausmekanismin kautta!?

Rahoituksesta on muutenkin jo huutava pula. Vai Meinasitko Conte ehtiä ensimmäisenä kuorimaan enimmät päältä? Onhan ne Italian pankit jo nyt aika heikolla hapella ja vaarassa kaatua, Ranskan ja Saksan pankit mukaan lukien.

Tästä Italian huippumatemaatikon loistoideasta kertoi meille suomalaisille 20.3.2020 Kansalainen.

Kirjautuminen

Kirjautumisoikeus vain käyttöoikeudet omaavilla.

Online

Paikalla 54 vierasta ja ei kirjautuneita